zaterdag 31 oktober 2015

Zig Clean Color markers tutorial...


Hallo allemaal,

Gisteravond tijdens "The Voice of Holland" (handig hoor... tv op mijn foon:))) heb ik een 10-tal kaartjes ingekleurd met de ZIG clean color markers, wil je weten hoe... onderaan dit bericht heb d.m.v. fotos een stappenplan inkleuring gemaakt. Deze inkleurmethode werkt lekker snel en met een prachtig resultaat....

Eerst heb ik de "snow bird" van Stampendous gestempeld met Hero Arts zwarte inkt op watercolor papier (op de gladde kant) van TimHoltz m.b.v. de Misti en daarna de tekst gestempeld. Tekst komt uit een stempelsetje van Kaiserkraft Christmas Carol. Daarna met een stans met stich rand van SSS (of tegenwoordig ook te koop van Crealies) Stans in het papier laten zitten, dan even blenden met een ronde blendingtool en "tumbled glass" distress inkt. Blenden doe je van buiten na binnen toe met rond draaiende bewegingen en alleen langs de randje en nu haal je de stans pas eraf en zo krijg je dat mooie witte randje... 

Met het watercolor papier v TimHoltz kan je met de markers goed blenden maar wil je met water blenden dan adviseer ik het watercolor papier v Canson (blauwe kaft)

Mijn vorige kaarten met deze ZIG markers, de bloem in vaas en de vlinder heb ik op Canson papier ingekleurd mbv blenden met water en een penseeltje.En dan hieronder de werkwijze van hoe ik deze "snow bird" heb ingekleurd:Tip... werk wel snel... ene kleur erop.. hup volgende kleur en dan blenden met de lichte kleur. 
Op deze manier blenden deze markers geweldig.


En zo heb ik (weer) een mooi stapeltje kerstkaarten klaar...

Leuk als je een reactie achterlaat en een heel gezellig weekend verder toegewenst.

Groetjes Aletta

8 opmerkingen:

 1. Wouw! Ik had al een sneak preview van je gehad maar zo als serie ziet het er helemaal geweldig uit! Fijn dat je de kleuren laat zien, mijn wishlist groeit weer ;-). Het blenden gaat inderdaad vaak gemakkelijker met de pennen zelf maar ik merk dat het veel scheelt welk papier je gebruikt.
  De tip van het witte randje is ook helemaal top!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie kaarten maakte je! En wat een leuk stappenplan, lekker duidelijk zo met de kleuren er bij. Je hebt er een nieuwe volger bij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi gekleurd'en met een stappenplan'en ook de kleurtjes .....toppie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi kleurweergave en goede uitleg!
  Tanks!
  Groeten Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk ik even niet goed , staat er weer een rare tekst!
  Mooi kleurwerk moet het zijn!
  Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waaw zo mooi en zoveel kaartjes dat je gemaakt. Dank je wel voor de duidelijke tutorial :)

  Liefs,

  Lins

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk als je een reactie achterlaat :)

Copyright:

Niets van wat ik op dit blog plaats mag worden gekopieerd of vermenigvuldigd, dan wel nagemaakt worden zonder mijn uitdrukkelijk toestemming.